• Lorem ipsum

Piece of Cake

28 Aug 2024
door Lotte

Bakker in de Spotlight: Kelly Scheffer van Piece of Cake

Van moeder-dochter hobby naar een bloeiend familiebedrijf

In het gezellige Den Hoorn vinden we de bakkerij Piece of Cake, een familiebedrijf waar Kelly Scheffer (34) samen met haar moeder en zus iedere dag met passie bakt. Het begon allemaal toen Kelly, samen met haar moeder, al op jonge leeftijd de liefde voor bakken ontdekte. “Mensen blij maken met onze lekkernijen is iets wat wij altijd geweldig vonden,” zegt Kelly. Wat begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle bakkerij waar zowel de winkel als maatwerk voor speciale gelegenheden centraal staan.

Een veilige start en gestaag groeien

Kelly en haar moeder startten hun bakkerij vanuit huis. “We hebben alles heel veilig opgebouwd,” vertelt Kelly. “Elke keer als we iets verdienden, staken we het terug in het bedrijf. Na een klein half jaar vonden we een betaalbaar pandje.” Vanuit dat eerste pand zijn ze blijven groeien en inmiddels hebben ze een grotere ruimte met een bovenverdieping, tuin en een royale keuken. “We kunnen nu echt uitpakken in onze bakkerij en winkel,” aldus Kelly.

Samenwerken met familie: het grootste succes

Voor Kelly is het geen vraag wat haar grootste prestatie is. “Dat ik samen met mijn moeder een bedrijf heb opgezet en dat we dit nu nog steeds samen doen, met ook mijn zus erbij, is het mooiste wat er is. Familie is het allerbelangrijkste, en dat we dit samen mogen doen, maakt het extra speciaal.”

Een dag in de bakkerij

Een typische dag bij Piece of Cake begint vroeg. “We starten rond 7.45 uur met een kop koffie en ontbijt terwijl we de dag doornemen,” legt Kelly uit. Daarna gaan ze aan de slag: voorbereidingen voor de winkel worden getroffen en de taarten en andere lekkernijen worden afgemaakt. De hele dag door vullen ze de winkel bij en tegen het einde van de middag begint het team aan de schoonmaak en de voorbereidingen voor de volgende dag. “Rond half zes zijn we meestal klaar en drinken we nog gezellig een drankje met het team,” zegt Kelly.

Onmisbare items in de keuken

Wanneer Kelly wordt gevraagd wat er onmisbaar is in haar bakkerij, antwoordt ze resoluut: “Roomboter! En ook draaiplateaus, afsmeermessen en een gasbrander. Zonder die tools zou het een stuk lastiger zijn om de kwaliteit te leveren die we nu doen.”

De dierbaarste opdracht: een bruidstaart

Een bijzonder moment in Kelly’s carrière was de eerste bruiloftstaart die ze maakte. “Dat was een opdracht die we nooit meer zullen vergeten. We waren zo nerveus! Nu kunnen we dit soort opdrachten in een handomdraai, maar het blijft een speciale herinnering.”

Favoriete gebak en minder geliefde trends

Kelly geniet vooral van het maken van vintage heart cakes en New York style cookies. “We maken vaak verschillende soorten en zijn continu bezig met het testen van nieuwe recepten en variaties,” vertelt ze. Toch is er één gebak waar ze minder graag mee werkt: “Cheesecake! Het duurt altijd zo lang voordat het klaar is, dat vind ik minder leuk,” lacht ze.

Wat trends betreft, is Kelly fan van de huidige pistachetrend. Maar over matcha, een andere populaire groene smaak, is ze minder enthousiast: “Matcha vind ik echt niet lekker,” geeft ze toe.

Inspiratie van ver weg

Voor nieuwe creaties kijkt Kelly vooral online, maar ze vermijdt bewust Nederlandse Instagram-accounts. “Ik wil niets kopiëren en zeker niet van accounts die te dichtbij zitten. Mijn inspiratie komt meestal van verder weg.”

Uitdagingen en het leren van fouten

Ondanks haar succes, is Kelly open over de uitdagingen in haar werk. “Ik vind het moeilijk om nee te zeggen. Soms krijgen we lastminute bestellingen binnen of verzoeken voor gebak dat we normaal niet maken. Toch zeg ik vaak ja, terwijl ik er eigenlijk niet achter sta.” Ook heeft ze geleerd van fouten uit het verleden. “In het begin dachten we niet altijd goed na over onze prijzen. We prijsden dingen zoals het ons op dat moment goed leek, maar zo werkt het natuurlijk niet. Nu berekenen we onze kostprijs zorgvuldig en houden we rekening met de tijd die erin zit.”

Social media, een onmisbaar hulpmiddel

Social media speelt een cruciale rol voor Piece of Cake. “Het is zo belangrijk! Het is een gratis manier om je bedrijf te promoten, dus waarom zou je het niet doen?” vraagt Kelly. Via platforms zoals Instagram laat ze haar creaties zien en blijft ze in contact met haar klanten.

Tips voor beginnende bakkers

Aan beginnende bakkers geeft Kelly graag drie waardevolle tips:

  1. Maak wat je zelf leuk en lekker vindt.
  2. Houd altijd plezier in je werk.
  3. Laat je producten proeven en luister goed naar de feedback die je krijgt.

Daarnaast deelt ze een handige tip die ze van Rudolph van Veen heeft geleerd: “Als je crème in een spuitzak wilt doen, vouw dan de bovenkant van de zak om een groot glas. Zo houd je de randen schoon en is het vullen veel makkelijker.”

Dromen en toekomstplannen

Wat de toekomst betreft, droomt Kelly ervan om meer te automatiseren en hun lekkernijen te kunnen versturen. Daarnaast wil ze de backoffice van het bedrijf professioneler aanpakken. “Nu doen we nog veel met pen en papier, maar als we willen groeien, moet dat echt anders.”

Unieke verzoeken en complimenten

Een van de meest unieke verzoeken die Kelly ooit kreeg, kwam van een bruidspaar. “Ze vroegen welke uitstraling de bruidstaart moest hebben. Hun antwoord: ‘We vertrouwen jou, maak maar wat je zelf zou willen op je eigen bruiloft.’ Dat vond ik echt een bijzonder moment.”
Het mooiste compliment dat ze ooit heeft ontvangen? “Een vaste klant kwam terug van vakantie en vertelde dat de vakantie geweldig was, maar dat ze ons zo had gemist. Dat was zo’n lief compliment!”

Verpakking, het visitekaartje van je product

Tot slot benadrukt Kelly het belang van goede verpakkingen. “Het moet goed handelbaar zijn voor de klant en de producten op de juiste manier presenteren. Verpakking is echt belangrijk!”

Met haar hart voor familie, haar passie voor bakken en oog voor detail, blijft Kelly Scheffer andere bakkers inspireren. Piece of Cake is meer dan alleen een bakkerij – het is een plek waar liefde voor bakken en familie samenkomen.

Volg Kelly en Piece of Cake online:

Instagram: @pieceofcakestore
Website: www.pieceofcakestore.nl