• Lorem ipsum

Kan ik mijn gebaksdozen laten bedrukken?

9 Oct 2024
door Lotte

Als bakker wil je natuurlijk dat je creaties perfect voor de dag komen. Niet alleen qua smaak en uiterlijk, maar ook qua presentatie. Eén van de eerste vragen die veel bakkers stellen als ze verpakkingen aanschaffen, is: "Kan ik mijn gebaksdozen laten bedrukken met mijn eigen logo?" Het antwoord hierop is simpel: ja, dat kan, maar niet bij Cupcakedozen.nl. Laat me je met onderstaande 4 factoren uitleggen waarom en wat eventueel een beter alternatief voor jou kan zijn.

1. Minimale hoeveelheid

Het idee van een bedrukte gebaksdoos klinkt aantrekkelijk. Wie wil er nu niet dat zijn naam of logo prijkend op een doos staat, zodat klanten je direct herkennen? Maar er zitten een paar haken en ogen aan het laten bedrukken van dozen. Eén van de grootste obstakels is dat de minimale orderhoeveelheid vaak ontzettend hoog ligt. Denk hierbij aan 5.000 stuks per formaat. Voor veel thuisbakkers en semi-professionele bakkers is dat simpelweg te veel. Je hebt niet altijd de ruimte om zo'n grote hoeveelheid op te slaan, en eerlijk gezegd heb je ook niet altijd zoveel verpakkingen nodig.

Stel je voor: je hebt net 5.000 gebaksdozen laten bedrukken met je mooie logo, en na zes maanden bedenk je je dat je toch een nieuwe stijl of branding wilt. Daar zit je dan, met een enorme voorraad verpakkingen die niet meer helemaal bij je imago passen.

2. Opslagruimte

En daarnaast, waar laat je al die dozen in de tussentijd? Het klinkt misschien overdreven, maar voor veel bakkers is opslagruimte echt een luxe. En 5.000 stuks van een enkel doosje is (afhankelijk van de maat) al gauw 2 pallets. 

3. Levertijd

Duurt het echt zo lang? Ja, helaas. Naast de hoge minimale bestelhoeveelheid komt er nog iets bij: de levertijd. Verpakkingen met een bedrukking worden op maat gemaakt, en dat kan maanden duren. Het productieproces, van ontwerp tot levering, neemt vaak veel meer tijd in beslag dan je denkt. Dus als je snel nieuwe verpakkingen nodig hebt, dan moet je bij bedrukte verpakkingen behoorlijk wat geduld hebben. En dat terwijl veel opdrachten vaak op het laatste moment binnenkomen, toch?

Bij Cupcakedozen.nl begrijpen we dat snelheid cruciaal is. Je kunt niet drie maanden wachten op een bestelling als je overmorgen een taart moet afleveren. Daarom hebben we ervoor gekozen om verpakkingen aan te bieden die altijd direct leverbaar zijn. Alles wat in de webshop op voorraad is, kan snel naar je worden verzonden. Geen stress, geen wachttijd.

4. De prijs

En ja, de prijs is natuurlijk ook een factor. Een bedrukte doos scheelt niet heel veel met de prijzen die je hier in de shop vindt. De minimale orderwaarde is voor een fabriek niet een hele grote order en zal daarom niet veel goedkoper zijn.

Omdat we het grootste deel van onze verpakkingen zelf laten maken en grootschalig inkopen, kunnen we onze verpakkingen tegen scherpe prijzen aanbieden. Dit betekent dat je niet alleen een mooie en praktische oplossing hebt voor het verpakken van je baksels, maar dat je ook je kosten in de hand houdt.

Een stijlvol alternatief: onze herkenbare verpakkingslijn

Hoewel bedrukken misschien niet de beste optie is voor veel bakkers, betekent dat niet dat je je merk niet kunt laten zien. Sterker nog, we hebben bij Cupcakedozen.nl een hele productlijn ontwikkeld die je eenvoudig aan kunt passen aan jouw eigen stijl, zonder dat je duizenden verpakkingen hoeft in te kopen. Onze verpakkingen hebben een herkenbare, stijlvolle uitstraling, in diverse formaten. Hierdoor hoef je geen enorme voorraden aan te leggen en kun je toch een consistente presentatie behouden.

Neem bijvoorbeeld onze winkelluifel vensterdozen. Deze zijn ontworpen met oog voor detail, vanuit mijn eigen ervaring als bakker. Ze hebben een charmante uitstraling en zijn perfect voor taarten, cupcakes, macarons, en andere lekkernijen. En omdat we deze verpakkingen in verschillende maten aanbieden, kun je je gehele assortiment zoetigheden in één lijn verpakken. Handig, toch?

Linten en stickers: de finishing touch

En laten we eerlijk zijn: een mooie bedrukking is niet de enige manier om je verpakkingen er professioneel uit te laten zien. Denk eens aan het gebruik van linten of logostickers. Met een paar simpele, goedkope toevoegingen maak je een verpakking helemaal eigen, zonder dat je vastzit aan een gigantische orderhoeveelheid of lange levertijden.

Stel je voor: een strakke witte gebaksdoos, afgewerkt met een subtiel roze lint en een glanzende sticker met jouw logo erop. Het ziet er professioneel uit, het past bij de uitstraling van jouw bakkerij, en je hoeft er geen maanden op te wachten. Daarnaast kun je linten en stickers makkelijk aanpassen wanneer je je branding vernieuwt. Flexibiliteit is dus gegarandeerd!

 

Wat is jouw volgende stap?

Wil jij je taarten, cupcakes en andere lekkernijen op een herkenbare, stijlvolle manier verpakken, zonder de rompslomp van grote hoeveelheden en lange levertijden? Check dan zeker eens onze verpakkingslijn met winkelluifel venster. Deze dozen zijn speciaal ontworpen voor bakkers zoals jij: praktisch, snel in gebruik, duurzaam, en verkrijgbaar in diverse formaten. Combineer ze met linten en stickers voor een persoonlijke touch, en je bent klaar om je klanten te verrassen met perfect verpakte lekkernijen.

Dus de volgende keer dat je denkt: "Kan ik mijn gebaksdozen laten bedrukken?" weet je het antwoord al. Natuurlijk kan dat, maar bij Cupcakedozen.nl bieden we een slimmer, flexibeler en sneller alternatief. Want uiteindelijk wil je gewoon dat je gebak veilig en stijlvol bij je klanten aankomt, toch?

Conclusie

Hoewel het bedrukken van gebaksdozen een aantrekkelijke optie lijkt, brengt het voor veel bakkers meer nadelen dan voordelen met zich mee. Hoge minimale bestelhoeveelheden, lange levertijden en opslagproblemen maken bedrukking vaak onhandig. Bij Cupcakedozen.nl kiezen we daarom voor een veelzijdige, direct leverbare productlijn, die je met linten en stickers eenvoudig aan je eigen stijl aanpast. Hiermee heb je niet alleen snel je verpakkingen in huis, maar zorg je ook voor een consistente en professionele uitstraling van al je bakcreaties.